юни 01 2015 0comment

Изграждат нова детска площадка в градската градина, санират ЦДГ „Радост“ в Айтос.

Община Айтос открива сезона на строителството и ремонтите. На 15 юни, Фирма АРТСТРОЙ ООД – град Смолян, която спечели обществена поръчка на задължителните конкурси, започва работа на два обекта – саниране на ЦДГ „Радост“ и цялостна реконструкция и оборудване на детската площадка в градската градина.

Управителят на фирмата-изпълнител Асен Соколов и кметът на Община Айтос подписаха договор за изпълнение на обектите, чиято стойност е за близо 200 хил.лв.

„Имаме опит, достатъчно техника и работници. Изпълнявали сме обществени поръчки по проекти и с финансиране от общини в страната. Започваме работа веднага след оформянето на протоколите за откриването на строителните площадки. Имаме капацитет да работим едновременно и на двата обекта.“, каза за НП Соколов. Стана ясно още, че освен строителните дейности, фирмата ще има ангажимент да достави оборудването за детската площадка и да изгради пясъчник. Детските пързалки и люлки ще бъдат доставени от български производител, с гаранция за безопасност при ползването им от малчуганите, научи още общинското издание.

Възпитаниците на ЦДГ „Радост“ тази есен й ще влязат в цветно-санирана сграда с външна топлоизолация, с подменени улуци и хидроизолирани тераси.
Тази зима ще е по-топла за малките обитатели на сградата, а разходите за отопление ще паднат, твърдят експертите.
„Има вероятност да наемем допълнително работници от Айтос – това ще бъде от полза и за нас и за айтозлии. Мисля, че в рамките на месец и половина можем да приключим и двата обекта,“ обясни Асен Соколов. Което пък означава, че още през това лято айтоските деца ще могат да поиграят на новата площадка в градската градина. Общината пък ще си отдъхне, че е санирала сто на сто всички сгради на детските заведения в града.

supersait